16 C
Tuzla,BA
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program Na području TK oduzete cigarete i duhan u vrijednosti od 220.000 KM

Na području TK oduzete cigarete i duhan u vrijednosti od 220.000 KM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U operativnoj akciji kodnog naziva “King” ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Tuzle i Tuzlanskog kantona privremeno su oduzeli veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana ukupne tržišne vrijednosti 222.000 KM.

– Prilikom pretresa objekta i vozila pronađeno je 33.300 paklica raznih cigareta (FM i King), i 256 ilograma sitno rezanog duhana. Ovi proizvodi nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje i bili su namijenjeni prodaji na “crnom tržištu”. Radi o jednoj od najvećih zapljena cigareta na području Tuzlanskog kantona i BiH u zadnjem periodu – saopćeno je iz UIOBiH.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja regionalnog centra UIO u Tuzli i Grupe za obavještavanje, u saradnji sa policijskim službenicima MUP TK-a.

Postupanja na terenu provedena su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH.

– Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda – navodi se u saopćenju.