Na punktu za vakcinaciju u Srebreniku nema gužve. Dnevno se vakciniše 180 osoba

Od početka vakcinacije protiv koronavirusa na području Grada Srebrenika 5.700 građana primilo je prvu dozu vakcine, a njih 3 i po hiljade s obje doze vakcina. Za razliku od ranije, sada vlada veliko interesovanje građana za imunizaciju, pa se dnevno vakciniše oko 180 građana starije i mlađe životne dobi. Vakcinalni pukt je otvoren od 7 do 15 sati radnim danom, a na raspolaganju su tri vrste vakcina AstraZeneka, Sinofarm i Sinovak, rekao je Enes Jašarević, glavni medicinar u JZU Dom zdravlja Srebrenik.

Fahrudin Karić danas se došao vakcinisati kako bi bio zaštićen od koronavirusa. Prvo je obavio pregled kod ljekara, zatim primio prvu dozu vakcine. – Došao sam se vakcinisati, jer epidemiološka situacija se pogoršava, a želim zaštiti svoje zdravlje, rekao je Fahrudin.

Pacijenti prvo prolaze trijažni puknt, a zatim bude upućen porodičnom ljekaru. Veliko je interesovanje za vakcinaciju, kaže Jašarević. Dnevno se u ovim prostorijama vakciniše do 180 osoba. Ohrabruje da se za vakcinaciju odlučuju i mlađe osobe, iznad 18 godina, a posebo oni starije životne dobi, rekao je Jašarević.

Na puktu za vakcinaciju u Srebreniku nema gužve. A nadležni, iako zadovljni odzivom građana na proces vakcinacije, i dalje pozivaju građane da se na vrijeme vakcinišu i tako zaštite svoje i zdravlje svoje porodice.

 

Pročitajte...