Naplata računa za struju bez provizije u svim poslovnicama BH Pošte širom FBiH

S potpisivanjem novog Ugovora ova poslovna saradnja se proširuje na područje Federacije BiH tako da će građani moći platiti račune za struju, bez naknade, na oko 400 poštanskih ispostava BH Pošte. Ova mogućnost predviđena je samo za fizička lica, što znači da pravni subjekti račune nastavlju planati kao i do sada.

 “ naplata računa za fizička lica bez provizije za utrošenu električnu energiju teče od prvog jaunara, fizička lica uplatu računa električne energije mogu izvršiti na dva načina jedan od načina je putem orginalnog računa izdatog od strane elektroprivrede a drugi način je ispunjavanjem platnog naloga gdje oni sami navode na iznos koji oni žele uplatiti manji ili veći iznos od iznosa navedenog na orginalnom računu”.  

Direktor Centra BH pošte Tuzla  Adin Huremović od građana očekuje  razumijevanje prema radnicima. Naglašava da  radncima na šalteru nije dozvoljeno popunjavanje platnog naloga niti da prepravljaju orginalan račun izdat od Elektroprivrede. Kako se ne bi stvarale gužve, kupcima će na raspolaganju biti veći broj šaltera naplate.  

 “ troškove provizije plaćanja u BH poštama preuzima Elektroprivreda BiH  za kupce kojima više odgovara elektronska komunikacija omogućena su plaćanja bez provizije putem usluga e-plaćanja, osim standardnih elektronskih uplatnica, Elektroprivreda BiH je ugovorila posebnu uslugu e-plaćanja sa unaprijed popunjenim uplatnicama koja je dostupna u mobilnom internet bankarstvu”.

Usluga e-plaćanja  dostupna je u više banaka u našoj zemlji što je pokazatelj da pratimo tržišne i tehnološke trendove, napominje  Kurspahić dodajući da je više komercijalnih banaka u kojima njihovi klijenti mogu da se besplatno prijave za uslugu elektronskog plaćanja električne energije bez provizije. Na ovaj način, uz olakšicu neplaćanja provizije za račune za struju, građanima se osigurava najveća dostupnost ove usluge jer BH Pošta raspolaže sa najširom poštanskom mrežom u FBiH.

Pročitajte...