Nastavak i nadoknada nastave na Univerzitetu u Tuzli

Jedan od najvećih problema za nastavni proces na Unvierzitetu u Tuzli, u vrijeme pandemije, bilo je orgnaizovanje praktične nastave. Problem je posebno bio izražen na Medicinskom fakultetu. Nakon što su se stekli uslovi za to, danas je počela nadoknada laboratorijske i praktične nastave. Studenti šeste godine Medicinskog fakulteta moći će obaviti i klinički sta

Na  pojedinim fakultetima Uiverziteta u Tuzli, u skladu s odlukama i preporukama Krizog štaba i Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona u naredne dvije sedmice bit će  nadoknađen dio praktične nastave, koji se nije mogao realizirati online. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli studenti su već jutros sjeli u klupe poštujući sve epidemiološke mjere, udaljenost od dva metra, nošenje maski i mjerenje tjelesne temperature.

Nakon ovog procesa od 15. juna slijede ispiti, a studenti šeste godine Medicinskog fakulteta počinju s kliničkim stažom.

Putem besplatne elektronske platforme koju je obezbijedilo resorno Ministarstvo uspješno je realizirana  online nastava za dvije hiljade studenta ovog fakulteta.

Studenti Medicinskog fakulteta, naglašavaju da će u kratkom vremenu biti neophodno obaviti mnogo posla, što će predstavljati veliko opterećenje za studente.

Kada je u pitanju predstojeći upis na fakultete prema Ministarstvu za  obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona upućen je prijedlog Plana upisa za narednu akademsku godinu. Prijedlog Univerziteta u Tuzli je da kandidati, s obzirom na okolnosti, ne polažu prijemni ispit.