Fudbal: Takmičarska komisija donijela odluku o prekidu Premijer lige BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o prekidu Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine koju mora potvrditi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Takmičarska komisija je odlučila da proglasi kraj premijerligaške sezone nakon 22. odigrana kola. Vodeća ekipa Sarajevo je proglašena za prvaka, društvo najboljih napuštaju Čelik i Zvijezda 09, dok će osim Sarajeva (Liga prvaka) u Evropi igrati Željezničar, Zrinjski i Borac (Evropa liga).

Prekinut je i Kup Bosne i Hercegovine u čijoj završnici su trebali igrati Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg, a ove odluke Takmičarske komisije treba potvrditi i Izvršni odbor Fudbalskog saveza čija sjednica bi trebala biti održana u narednim danima.

Podsjetimo, fudbal u Bosni i Hercegovini je suspendovan nakon tri odigrana kola nastavka Premijer lige zbog pandemije korona virusa, a iako su sve zemlje u regionu (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Slovenija) nastavile ili će nastaviti sezonu, u BiH fudbala najvjerovatnije sredine avgusta neće biti.

U Takmičarskoj komisiji smatraju da zbog neodobravanja za nastavak fudbalskih takmičenja u Republici Srpskoj do 8. juna i nagovještaja od strane Ministarstva zdravstva i Ministarstva porodice, omladine i sporta o produžetku mjera zabrane do 1. jula nisu stvoreni uslovi za nastavak sezone.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno