Novi problemi za rukometnu reprezentaciju BiH

Novo testiranje bh. rukometaša, koje je obavljeno jučer nije donijelo dobre vijesti za naš tim uoči večerašnjeg duela protiv Češke na Evropskom prvenstvu. Još tri člana bh. tima dobili su pozitivan rezultat na prisustvo Covid-19. Tako u večerašnjem meču neće igrati desna krila Ibrahim Haseljić i Luka Perić, a pozitivan je i pomoćni trener Toni Čolina.

Još uvijek se čeka rasplet situacije sa Dejanom Malinovićem, tačnije sa njegovim rezultatom PCR testa, a ni nakon gotovo 48 sati nema rezultata. “Dejan je neslužbeno pozitivan, a pošto je jedino mjerilo PCR test, velika je mogućnost da je zbog nemara propustio prvu utakmicu i da je karantinu dva dana bez potrebe. Pokušavamo na sve načine da dobijemo rezultate PCR-a, te informaciju da li je ikako moguće da on zaigra večeras. Sve ovo pokazuje kolika konfuzija vlada u organizaciji ovog Evropskog prvenstva. Dejan je trenirao 25 dana za ovaj Euro i ne samo da je potencijalno oštećena reprezentacija BiH, nego je prosto nevjerovatno da igrač se sprema za Euro, a zbog loših procedura ostane bez nastupa na Evropskom prvenstvu, što je san svakog sportiste”, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati drugi susret grupne faze Evropskog prvenstva, a rival je selekcija Češke.

Nakon ubjedljivog poraza od Švedske, izabranici Ivice Obrvana šansu za popravni imaju danas protiv Češke. Ako se za duel protiv Švedske znalo da će biti “nemoguća misija”, posebno uz brojne izostanke, Češka je dobra prilika da se dođe do historijske, prve pobjede na evropskim prvenstvima.

Duel BiH i Češke igra se u Ondrej Napela Areni u Bratislavi danas s početkom u 18 sati.

Pročitajte...