Od petka vakcinacija za stanovnike Lukavca odvijaće se u Centru za kulturu Lukavac

 

Proces vakcinacije u Općini Lukavac odvija se bez problema. U Domu zdravlja zadovoljni su odzivom, posebno od  kako je počela masovna vakcinacija. Do sada je vakcinom protiv korona virusa vakcinisano 3800 Lukavčana.Trenutno je  na raspolaganju 3.500  vakcina proizvođača Sinopharm i AstraZenneca.

Uglavnom je to populacija između 50 i 60 godina. Odziv je dobar od jutros smo vakcinsali preko 110 građana starijih od 18 godina, nema nikakvih kontra indikiacija. Pozivamo sve građane Lukavca u prostorije ct dijagnostike da dodju i da se vakcinišu od 7 do 3 sata svaki radni dan rekla je dr. Lejla Hodžić doktor medicine u Domu zdravlja Lukavac.

Trenunto se proces vakcinacije u Općini Lukavac odvija na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja, međutim zbog povećanog interesa od petka proces vakcinacije nastavlja se u Centu za kulturu Lukavac. Iz Doma zdravlja Lukavac pozivaju građane, osigurana i ne osigurana lica koji se nisu vakcinisali da iskoriste ovu priliku jer je to jedini način kako bi se do jeseni stekao kolektivni imunitet , smanjio broj oboljelih a samim tim i broj  smrtnih ishoda.