Od sutra izolacija za građane BiH koji ulaze u zemlju

Do danas su samo državaljni BiH koji dođu iz Italije, Španije i Njemačke bili obavezni ići u kućnu izolaciju na 14 dana. Od sutra nove mjere. Naime, svi građani koji doputuju u našu zemjlu bez obzira na zemlju iz koje odlaze bit će obavezni učiniti isto. Više neće biti potrebe za ispunjavanjem sanitarnoga uputnika s obzirom da je ovo direktna i jasno precizirana mjera, naveo je direktor Federalne uprae za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Podaci govore da BiH u ovim trenucima odolijeva naletu virusa jer slučajeva zarzae nema mnogo. Ipak, bit će od velike važnosti u narednih petnaest dana istrajati u ovoj borbi, upozoravaju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Također, ističu da su sve mjere kontrole poduzete, naručito na aerodromima u Sarajevu i Tuzli. Naglašavaju i da ono što je važno jeste i dobra saradanja, ističe Ajdinović, sa Republičkim inspektoratom RS-a. Njima se informacije svakodnevno dostavljau posbeno ako su u pitanju usobe s prebivalištem u tom entitetu, a ušli su u zemlji preko FBiH.

Više pogledajte u video prilogu.

Pročitajte...