Održan sastanak delegacije Vlade TK sa predstavnicima WIZZAIR-a

Predstavnici avio kompanije Wizzair boravili su danas u Tuzli gdje su se susreli sa kantonalnim premijerom Denijalnom Tulumovićem, resornim kantnalnim ministrom Edinom Buševcem, te v.d. direktorom Međunarodnog aerodroma Tuzla Esedom Mujačićem. Razgovarano je o nastavku postojeće i unaprjeđenju saradnje koja je ocijenjena obostrano uspješnom. Sastanak je završen u pozitivnom tonu.

Potencijal ovog Aerodroma i spremnost kantonalne vlasti na unaprjeđenju uslova prepoznali su u Wizzairu. Samo jedan u nizu sastanaka održan je danas, a rezultat je obostrani interes. „Imajući u vidu svakodnevna putovanja pilota kompanije Wizzair na relaciji Budimpešta – Tuzla, tako česta testiranja, osim mogućih zdravstvenih posljedica koja mogu utjecati i na samu obnovu pilotskih licenci, pilotima stvaraju i druge poteškoće kao što su termini zakazivanja testiranja, čekanje na rezultate i sl., s tim u vezi tražili smo od nadležnih institucija da se sagledaju mogućnosti i izanađe što kvalitetnije rješenje koje će pogodovati pilotima i kabinskom osoblju, a i neće ugroziti zdravstvenu situaciju u BiH“, kazali su danas premijer Tulumović i ministar Buševac.

Posebno ohrabruje činjenica da Wizzair, i u momentima kada je su avioprijevoznici najviše pogođeni pandemijom koronavirusa, razmišlja i pokazuje interes za unaprjeđenje saradnje sa Međunarodnim aerodromom Tuzla. Rezultat je to prije svega dugogodišnje uspješne saradnje, razvijenog povjerenja, ali i razmišljanja o perspektivama razvoja u budućnosti.
Sastanak je okončan uz zahvalnost za dosadašnju saradnju i riječi ohrabrenja da se krene i sa novim projektima. Cilj je Aerodrom u Tuzli pozicionirati u sami vrh. Sve to uz stvaranje boljih uslova avioprevoznicima ali i putnicima.

Pročitajte...