Održana konstituirajuća sjednica OV Čelić

U Čeliću je danas održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Podsjećamo, građani općine Čelić na lokalnim izborima izabrali su 17 vijećnika koji će ih zastupati u naredne 4 godine. Osam mandata je osvojila Stranka Demokratske akcije, 7 mandata Stranka za Bosnu i Hercegovinu i Demokratska Fornta koja je osvojila 2 mandata.

Autor:Avdo Mešanović

Predstavljanjem izvještaja o ovjerenim mandatima za Općinskog načelnika i vijećnike Općinskog vijeća kao i polaganjem svečane zakletve danas je počelo sa radom Općinsko vijeće u Čeliću. Na prijedlog klubova Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Demokratske fronte, Mustafa Ljaljić je izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća.  Za izbor Ljaljića 9 vjećnika je glasalo za, 6 protiv, dok su 2 bila suzdržana.

Mi smo u predizbornoj kampanji definisali i svoje neke programske ciljeve, usaglašavali smo ih na nivou predizborne koalicije. Tako da ćemo mi nastojati u budućem periodu DF i  SZBIH zajedno sa našim načelnikom Hrustanovićem relazirati sve te programske ciljeve koje smo definisali u preizbornoj kampanji i o kojima smo sa našim građanima razgovarali tokom cijele kampanje rekao je Mustafa Ljaljić Predsjedavajući OV Čelić.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i novoizabrani načelnik Admir Hrustanović koji je istakao da je danas potpisana zakletva građanima Čelića.

Ubjeđen sam da će ova većina u Općinskom vijeću koju čine stranka DF i SZBIH zajedno sa načelnikom i ostalim vijećnicima koji participiraju u ovom vijeću i koji su svjesni onoga stanja u kakvom se općina Čelić nalazi i da smo mi za kratak period , ja sam se bojao da bi se općina Čelić mogla ugasiti, evo igrom slučaja i na našu žalošt i ova korona virus to što je uradila. Tako da će građani općine Čelić i našeg Koraja vrlo brzo vidjeti promjene na općini i da ćemo krenuti boljim tokom i da Općina Čelić neće biti jedan od najnerazvijenijih općina U FBIH rekao je Admir Hrustanović načelnik Općine Čelić

Podsjećamo, građani općine Čelić na lokalnim izborima izabrali su 17 vijećnika koji će ih zastupati u naredne 4 godine. 8 mandata je osvojila Stranka Demokratske akcije, 7 mandata Stranka za Bosnu i Hercegovinu i Demokratska Fornta koja je osvojila 2 mandata.

 

Pročitajte...