Počeo Međunarodni turnir “Rukomet na zrnu soli”

Na pomoćnim terenima stadiona Tušanj počeo je 4. međunarodni rukometni turnir za veterane i veteranke „Rukomet na zrnu soli“ čiji je organizator UG Veterani RK Sloboda iz Tuzle.

Na turniru nastupa 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Slovenije, Njemačke, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH.

Danas se na turniru pojavio veliki broj nekada veoma uspješnih rukometaša i rukometašica, a u centru pažnje bila je najbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Ceca Kitić, koja je upravo svoje prve rukometne korake napravila u tuzlanskom Jedinstvu.

Na otvaranju turnira predstavnici domaćina UG Veterani RK Sloboda posthumno su dodijelili priznanja Ibrahimu Nukiću i Jasminku Kovčiću, koja su preuzela članovi njihovih porodica.

Turnir koji se ujedno organizuje i povodom 100 godina RSD Sloboda i 60 godina RK Sloboda proglasio je otvorenim Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Sutra su na programu utakmice za plasman. Finala će se igrati u 17 sati i 30 minuta u ženskoj i u 18 sati u muškoj konkurenciji.