Pojačan promet vozila, na granicama čekanja i do 90 minuta!

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza. Na GP Doljani na izlazu iz BIH čeka se oko 1,5 sat, a na prelazu Gabela polje zadržavanja su do 1 sat.

Na prelazima Bosasnki Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz BIH čeka se 30 do 40 minuta. Na graničnim prelazima Ivanica i Bijača nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se kolone formiraju na ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na putevima u BIH danas se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. U danima vikenda smanjen je obim sanacionih radova, ali upozoravamo na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli bespotrebna zadržavanja i gužve.

Do 13:30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas će, u vremenu od 16 do 17 sati, doći do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu (od zgrade Pošte do BP INA). Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Pročitajte...