Pomozi.ba: Migrantima u Ušivku donirano 655 jakni

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba”, uz podršku Sheltersuit fondacije i volontera organizacije “Aid Brigade Sarajevo”, isporučila je 655 posebnih zimskih jakni koje su ujedno i vreće za spavanje,  izbjeglicama i migranatima koji se nalaze u kampu u Ušivku.

Sheltersuit Foundation je holandska fondacija koja inovacijom spašava živote izbjeglica i beskućnika. Uposlenici i volonteri te organizacije, koji su izbjeglice koje žive na području Holandije, prave posebne jakne od starih vreća za spavanje. Jakne su tople, nepromočive i mogu da se koriste kao vreće za spavanje.

Pored jakni, čija je vrijednost 128.000 KM, Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” svakodnevno osigurava tri kvalitetna obroka izbjeglicama i migrantima u kasarni Ušivak te se trude da uz tu pomoć dostave i dodatne donacije higijenskih potrepština, deka, odjeće, obuće.

– Ponosni smo što smo dio i ove pozitivne priče i što smo dali svoj doprinos isporuci ovih izvanrednih jakni i vreća za spavanje. Ova aktivnost ne bi bila moguća bez podrške i pomoći naših partnera “Aid Brigade Sarajevo” koji su dali svoju podršku u dostavljanju i podjeli ovih donacija – saopćeno je iz HO Pomozi.ba.

Pročitajte...