Izbori za organe u Islamskoj zajednici u BiH transparentni i protiču dobro

Izbori za organe Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odvijaju se prema važećim propisima i procedurama i to u više ciklusa, od izbora za džematske odbore, skupštine medžlisa, izvršne odbore medžlisa, sve do konstituiranja Sabora IZ u BiH.

– Izbori u IZ u BiH su transparentni i javnost će biti blagovremeno upoznata sa njegovim rezultatima kada oni budu zvanični, zbog čega nema potrebe za špekulacijama ili nagađanjima – saopćeno je danas iz Glavne izborne komisije IZ u BiH.

Izbori se zvanično završavaju kada Glavna izborna komisija IZ u BiH verifikuje mandate izabranih kandidata, što podrazumijeva i period predviđen za žalbe.

Shodno tome, polovinom januara će biti poznata imena i sabornika, nakon čega će se održati i konstituirajuća sjednica Sabora na kojoj će se birati rukovodstvo te institucije, te će tada biti poznata i imena kandidata za te pozicije.

Islamska zajednica u BiH apeluje na vjernike i javnost da se ne povode za neprovjerenim informacijama i dezinformacijama, javlja MINA.

Pročitajte...