Popuštanjem mjera ponovno je otvoren  Gradski stadion “Tušanj”

Popuštanjem mjera ponovno je otvoren  Gradski stadion “Tušanj”. Aktivnosti će se nastaviti u narednom periodu uz poštovoanje svih higijensko-epidemioloških mjera. S obzirom na novonastalu situaciju u vrijeme dok je  stadion bio zatvoren za posjetioce radilo se na unaprjeđenju uslova za rad i treniranje,  poručio je direktor ove javne ustanove.

Pandemija izazvana korona virusom uticala je  i na “Gradski stadion Tušanj”. Ova ustanova je na dva mjeseca zatvorila vrata za posjetioce. Uprava  stadiona  odlučila je to vrijeme iskoristi za osiguranje boljih uslove za treniranje sportista.

“Mi smo ovo   vrijeme iskoristili tako što smo uradili dosta oko starih terena jer  teren je bio skroz uništen . Teren se mora sačuvati od stalnih treninga i utakmica. Mora se pustiti da  prodiše što kažemo mi. Svaki put smo bili ekipa koja redovno radi po svim nazorima i ono što nam je prepopručeno kako da s eponašamo tako da je teren u izvrsnom stanju.” – Dževad Šećerbegović, direktor JU “Gradski stadion Tušanj”

Popuštanjem mjera dozvoljena su okupljanja i treninzi u manjim grupama. Sada će rad u ovoj ustanovi kao i u mnogim drugim biti prilagođen trenutnoj situaciji.

“Uradilki smo dezinfekcije još prije same korone. Veterinarska stanica  već treći put nam je uradila sve. Sve svlačionice su očišćene, sređene sve je dezinfekovano. Što se nas tiče, javne ustanove sve smo odradilia a na njima je odlukom nogometnog saveza kako će se oni ponašati. Ne mogu se zajednički kupati,  ne mogu grupno trenirati .Sad se pridržavaju tog reda. Potrebno je da izvrše testiranje, vjeorvatno su izvršili  i to je upućeno fudbalskom klubu Slobode.  Što se tiče javne ustanove, mi smo već spremni i za atletski klub Slobodu i za fudbalski klub Slobodu i omladinske pogone Slobode koji rade na pomoćnim terenima.”- Dževad Šećerbegović, direktor JU ” Gradski stadion Tušanj”

I ove godine rekreativcima je dopušteno korištenje terena  i atletskih staza ali uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

” Prošle godine smo radili atletsku stazu, dotjerali je kako treba tako da ove godine ćemo ih pusiti ponovo ali jedino što će uslovi biti da se moraju pridržavati vremena termina koje mi budemo odredili. To su i jutarnji poslijepodnevni termini. Mogu samo u tim terminima da dođu na stadion .Uglavnom će biti slobodno i bit će besplatno.” – Dževad Šećerbegović, direktor JU “Gradski stadion Tušanj”

Ovaj stadion je druga kuća mnogim fudbalerima, atletičarima i svima onima koji vjeruju da je u zdravom tijelu i duh zdrav. S obzirom na novonastalu situaciju, prema mišljenjima svjetskih stručnjaka najbolje je ojačati organizam redovnom vježbom a tuzlacima će otvaranje ovog stadiona više nego dobro doći.

Pročitajte...