Predstavljanje dokumenta ‘Mediji u BiH – sadašnjost i budućnost’

Alumni asocijacija Škole za političke studije Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini organizirat će danas u Sarajevu predstavljanje dokumenta “Mediji u Bosni i Hercegovini – sadašnjost i budućnost”.

U izradi dokumenta su učestvovali alumnisti Škole za političke studije Vijeća Evrope u BiH – medijski profesionalci, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Parlamenta FBiH, Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici drugih institucija i nevladinog sektora.

– Ideja kojom smo se vodili tokom izrade ovog ‘Policy brief’-a bila je da međusobni dijalog politike i civilnog sektora koji njegujemo unutar škole i Alumni asocijacije Škole za političke studije Vijeća Evrope pretočimo i u pisani dokument kojim ćemo napraviti presjek sadašnjeg stanja u oblasti medija i zajednički usaglasiti i kreirati preporuke za poboljšanje zakonskog okvira i korake za daljnje djelovanje, navodi se najavi promocije.

Iz Alumni asocijacije također navode kako su im pomogli i predstavnici novinarskog esnafa i institucija na konferenciji koja je održana krajem septembra na Jahorini.

Fena

Pročitajte...