Pregovori za nastavak sasradnje sa Wizzairom

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na snazi je zimski režim letenja. Iako su neke destinacije privremeno ukinute i dijelom smanjen broj letova prema destinacija koje su i dalje aktivne, pred Upravom aerodroma je dosta posla. U toku su pregovori sa operatorom Wizzairom o nastavku saradnje, mogućnost uvođenja novih destinacija, ali i i dodatnih operatera. Još su u toku i građevinski radovi na Pristanišnoj zgradi te pripreme za gradnju Atrija.
U junu 2020. godine ističe ugovor Međunarodnog aerodroma Tuzla sa mađarskom niskobudžetskom kompanijom Wizzair. Na aerodromu već pripremaju nastavak pregovora i utvrđuju termine susreta, kako bi nastavili saradnju. S postojećim operaterom nije moguće otvarati linije prema Istoku. Razlog su razna ograničenja koja su na nivou bilateralnih odnosa država, pojašnjava izvršni direkotr az razvoj i marketing, Enver Jukanović.
Što se tiče uređanja Aerodroma odnosno građevinskih radova na pristanišnoj zgradi, taj se posao privodi kraju. Ostaje dio zanatskih radova koji ne utiču na promet putnika, ali moraju biti završeni jer su predviđeni projektom i tenderom. Očekivanja su da će tehnički prijem i zvanično otvaranje pristanišne zgrade biti u ško skorijem roku, doznajemo na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Pročitajte...