Pripadnici Crvenog križa i MUP-a TK dijelili zaštitne maske stanovnicima u Banovićima

Kao i u Lukavcu, pojačane kontrole poštivanja epidemioloških mjera danas su se vršile i u Banovićima. Volonteri Crvenog križa i pripadnici MUP-a TK provjeravali su da li stanovnici nose zaštitne maske na mjestima gdje je to neophodno. Besplatno su ih dijelili svima, uz napomenu o njihovoj važnosti.  Stanovnici koji su učesvovali u akciji zadovoljni su dodatnim aktivnostima koje doprinose prevenciji širenja zaraze koronavirusom među populacijom.

Novinar: Dino Dropić

I u Banovićima je pojačana kontrola poštivanja higijensko-epidemioloških mjera.  Volonteri Općinskog crvenog križa uz nadzor MUP-a TK, stanovnicima su dijelili zaštitne maske i ukazali na  značaj njihovog nošenja. U današnjoj akciji učestvovao je veliki broj stanovnika, koji su podržali rad ove organizacije.

“Poslušaju svi i danas većinom nose maske. Crveni križ u saradnji sa policijskom stanicom općine Banovići upozorava i dijeli maske građanima.  Moje mišljenje je da maske pomažu. Također danas se trudimo da to našim građanima dokažemo nekako na način što ih upozoravamo, a i dijelimo  maske”, istakla je Jasmina Jašarević volonter Crvenog križa Banovići.

 Iz Crvenog križa Banovići ističu da na ovaj način jačaju svijest stanovništva kada su u nedoumici da li nositi masku ili ne. Nošenjem maski i držanjem propisane distance smanjuje se mogućnost zaraze i daljeg širenja među stanovništvom poručeno je ovom prilikom. Slične akcije očekuju se i u narednom periodu.

Pročitajte...