Probosanski blok u Srebrenici: Nikada veći interes ljudi izvan BiH i iz FBiH za glasanje

Zajednički izborni štab probosanskog bloka ‘Moja adresa: Srebrenica’ potvrdili su da je uspješno okončana registracija bh. građana iz inostranstva za glasanje putem pošte. Ohrabruje da je ove godine kampanja podizanja svijesti raseljenih osoba iz Federacije o načinu ostvarivanja prava glasa na lokalnim izborima u Srebrenici 2020. godine, za sada dala rezultate.
Rekordan broj, preko 100.000 birača izvan Bosne i Hercegovine prijavilo se za glasanje na lokalnim izborima, 15.novembra. Preko 100 hiljada pristiglih prijava, pokazuje sve veću odgovornost bh. građana prema domovini, ali i njihovu želju da svojim učešćem u demokratskim procesima kreiraju budućnost lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.
Ove godine svi bošnjački predstavnici u Srebrenici ostavili sujete po strani i kako kažu, zajedničkom kampanjom okupljeni u probosanski blok ‘Moja adresa: Srebrenica’ pokazali zrelost.
Članovi ovog probosanskog bloka, kojeg predvodi kandidat za načelnika Alija Tabaković, stava su da dobrom saradnjom svih političkih lidera Srebrenice, mogu napraviti iskorak i ponuditi drugačiju politiku za budućnost Srebrenice.
Iz Probosanskog bloka poručuju da slijedi nova faza, a to je da, osiguraju da registrovani glasaju na dan izbora. Poručuju da je vrijeme da se Srebreničani Bošnjaci vrate na svoju adresu, a ta adresa je Srebrenica i okrenu stvari u drugom smjeru. Vrijeme je da vrate skupštinsku većinu, relevantnost svojih odluka, odnosno da Bošnjaci u Srebrenici budu dio političkih procesa u ovojh lokalnoj zajednici, poručuju iz Probosanskog bolka ‘Moja adresa: Srebrenica’.

Pročitajte...