Prolongiran let iz Tuzle kojim su bh. građani trebali otputovati na rad u Belgiju

Grupa od 160 bh. građana koji su danas trebali otputovati u Belgiju s Međunarodnog aerodroma u Tuzli to će ipak učiniti u utorak s obzirom da je let prolongiran.

Naime, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, jučer je donijelo odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika, odnosno Aerodrom Tuzla, zbog odlaska državljana Bosne i Hercegovine na rad u Kraljevinu Belgiju.

Riječ je o grupi od 160 putnika koji su danas trebali poletjeti za Ostende/Bruges, ali kako je  potvrđeno iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, let je prolongran za utorak, 12. maja ove godine.

“Let je prolongiran zbog činjenice da organizatori odlaska putnika nisu uspjeli pribaviti sve papire koji su neophodni za ulazak u Belgiju. Kako su nam kazali, to će uraditi do utorka kada bi avion trebao i poletjeti. Sa strane aerodroma i nadležnih bh. službi ispunjeni su svi uslovi uz pribavljanje neophodnih odobrenja”, kazao je  direktor tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić.

Za realizaciju spomenute odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i Međunarodni aerodrom Tuzla. Inače, tuzlanski aerodrom je zatvoren zbog pandemije koronavirusa, a privremeni rad će biti omogućen zbog odlaska spomenute grupe putnika.

RTVTK/klix.ba

Pročitajte...