Prvomajska čestitka premijera TK Bege Gutića

U povodu 1. maja – Praznika rada, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu Prvog maja praznika rada.
Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo unaprjeđivali radnička prava. Borba za svako novo radno mjesto prioritet je u radu svakog ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona u cjelini.
U povodu Praznika rada, upućujem i riječi najiskrenije zahvalnosti našim partnerima, poduzetnicima, investitorima i Vladi Federacije BiH, uz čiju smo pomoć, a na radost i nas i radnika, uspjeli riješiti probleme u nekoliko kompanija, koje su se do nedavno nalazile u naizgled bezizlaznoj situaciji.
Nažalost ostvarivanje radničkih prava u nekim kompanijama u BiH nije na zadovoljavajućem nivou i ovim putem upućujem apel našim poslodavcima da pokažu više socijalne osjetljivosti prema radnicima, jer takav se odnos uvijek višestruko isplati.
U tom svjetlu ime, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada.“

Pročitajte...