Ramić s Fakibabom: Turska će trgovinskim sporazumima s BiH posebnu pažnju pružiti povratnicima

Nastavak podrške, koju povratničkoj populaciji pruža Turska, kroz saradnju s bh. institucijama u oblasti poljoprivredne proizvodnje i plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz povratničkih sredina na tursko tržište bile su teme razgovora federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića s Esrefom Fakibabom, ministrom hrane, poljoprivrede i stočarstva u Vladi Republike Turske na čiji poziv boravi u Ankari, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vlada Republike Turske dosljedno je posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji, na bazi prijateljskih veza između naše dvije zemlje”, kazao je Ramić.

Dodao je da je današnji sastanak potvrdio kontinuitet uspješne saradnje između institucija dvije zemlje, gdje nastojimo uvijek biti usmjereni ka konkretnim projektima.
Turski ministar Fakibaba je kazao da će turska stranka ponuditi bh. institucijama svoja iskustva u razvoju rubnih i nerazvijenih područja, te će u trgovinskim sporazumima s Bosnom i Hercegovinom posebnu pažnju i podršku pružiti povratnicima.

Radnom sastanku ministra Ramića i Fakibabe prisustvovao je i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović.

Pročitajte...