Redovni polugodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Tuzla dostupan i online

U četvrtak uveče u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla učenici Osnovne muzičke škole održali su svoj redovni polugodišnji koncert. Mladi muzičari su pokazali šta su naučili u toku ovog polugodišta, a publika je uživala u izvedbama kompozicija svjetskih autora.

Zana Merdić i  Amna Vuković učenice su prvog razreda Osnovne muzičke škole Tuzla odsjek violina u klasi profesora Jovana Raškovića. Iako je ova školska godina počela u vrijeme pandemije corona virusa u otežanim uslovima rada ove vrijedne djevojčice naučile su mnogo i pokazale zavidan nivo znanja i mogućnosti. Iako je riječ o njihovom prvom javnom predstavljanju pored publikom na redovnom polugodišnjem koncertu s lakoćom i bez treme su izvele zahtjevne kompozicije te su nagrađene jakim aplauzom.

Na tradicionalnom polugodišnjem koncertu Osnovne muzičke škole Tuzla publika je još jednom imala priliku uživati u izvedbama kompozicija koje su upriličili učenici sa svojim profesorima. Oni su se predstavili pojedinačnim i grupnim nastupima s raznolikim repertoarom. Zbog trenutnih higijensko epidemioloških mjera zaštite na suzbijanju širenja Corona virusa tek rijetki posjetioci u sali imali su priliku uživati u bogatstvu i razigranosti klasične muzike, te na taj način podržati posvećenost i uživanje muziciranja mladih tuzlanskih muzičara. Koncert je i snimnjen te će biti emitovan online na stranici škole.

Pandemija Corona virusa promijenila je kako uslove rada u školi tako i njihovo predstavljanje na takmičenjima u regionu odakle su se uvijek vraćali s vrijednim nagradama. U drugom polugodištu pred ovim mladim muzičarima je jop više izazova jer kreću mnoga domaća, ali i internacionalna takmičenja. Profesori i učenici se nadaju normalizaciji stanja te da će na takmičenjima koja dolaze ponovno imati priliku učestvovati uživo, a ne online, kako bi bolje osjetili scenu, predstavili školu i svoja lična dostignuća. Ovaj koncert svakako je dobra uvertira za to.

 

 

Pročitajte...