Održan tradicionalni novogodišnji koncert Gradskog umjetničkog društva „Lege Artis“

Sinoć je u velikoj dvorani BKC –a Tuzla održan tradicionalni novogodišnji koncert Gradskog umjetničkog društva „Lege Artis“ pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića. Novogodišnji koncert uživo je prenosila RTV TK  na našem TV kanalu ali i putem livestream kanala na Facebook stranici kao i na youtube kanalu, a sve kako bi koncert bio dostupan svima onim koji su željeli biti dio ovog događaja, a zbog trenutne epidemiološke situacije to nisu bili u mogućnosti.

Članovi Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis” već šestu godinu za redom, krajem decembra organizuju svečani koncert na kojem sumiraju tekuću godinu i predstave se svojoj brojnoj publici. Tradicionalna manifestacija kojom se u BKC Tuzlanskog kantona zatvara godina održana je uz ograničeni broj zvanica te poštivanje svih epidemioloških mjera.

“Lege Artis” iza sebe ima još jednu uspješnu programsku godinu. Iako su zbog pandemije Covida 19 brojni njihovi mnogobrojni nastupi u Tuzli i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine izostali, zadovoljni su postignutim jer je ovogodišnji 5. Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ Tuzla, koji je prenosila naša televizijska kuća zabilježio veliku gledanost i premašio sva očekivanja. Tradicionalni Novogodišnji koncert održan je u velikoj dvorani BKC –a Tuzla koji je kao i prethodnih godina uz televiziju Tuzlanskog kantona suorganizator ove gala večeri.

Uz članove “Lege Artisa” u raznolikom reperoaru nastupili su i gosti : vokalna grupa “Magnifico” Živinice pod vodstvom umjetničkog rukovodioca profesora Dine Muminovića, sopranistica Aleksandra Lizdek iz Brčkog, pijanistice Slađana Dedić i Ena Ovčina, pijaniste Dario Zommbra iz Bijeljine i Boris Mandušić  tuzlak sa trenutnom adresom stanovanja u Njemačkoj, te Jelena Lukić gitaristica iz Valjeva.

 

 

Pročitajte...