Reis Kavazović sutra u Briselu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović susrest će se u srijedu, 3. maja u Briselu s visokom predstavnicom EU-a za sigurnost i vanjsku politiku Federicom Mogherini, najavili su iz Evropske komisije.

Tokom dvodnevne posjete Briselu reisu-l-ulema Kavazović će se sastati sa zvaničnicima EU-a, od Evropske komisije do Parlamenta EU-a. On će, pored drugih susreta, imati i izlaganje na skupu koji organizira jedan od vodećih think-tankova u Evropi “Friends of Europe” gdje će govoriti o islamu i evropskim muslimanima.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je prošle sedmice ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka, šefa Delegacije i specijalnog predstavnika EU-a u BiH.

Ambasador Wigemark je tom prilikom reisu-l-ulemi čestitao na nedavnoj zajedničkoj posjeti predstavnika vjerskih zajednica u Međureligijskom vijeću u BiH stratištima svih naroda. On je naglasio da je ovo dobar primjer kako vjerske zajednice mogu doprinijeti boljim odnosima u društvu. Tokom sastanka se razgovaralo i o doprinosu vjerskih zajednica evropskom putu BiH.

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio ambasadoru Wigemarku i osoblju Delegacije EU-a u BiH na pomoći pri organizacije predstojeće posjete institucijama EU u Briselu.

Pročitajte...