Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH primio delegaciju RTVTK: Podrška realizovanim i planiranim projektima Radio-televizije Tuzlanskog kantona

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husejn-ef. Kavazović primio je danas u svom uredu u Sarajevu delegaciju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Direktor RTVTK Kasim Softić ovom prilikom upoznao je reisul-ulemu Kavazovića s realizovanim i započetim projektima ove medijske kuće u ovoj godini, te zahvalio na podršci koju Islamska zajadnica u BiH pruža Radio-televiziji Tuzlanskog kantona.
Reisu-l-ulema Husejn-ef. Kavazović u ime Islamske zajednice u BiH čestitao je direktoru i uposlenicima RTVTK na uspjesima koje postižu i zalaganjima koja čine u ovim teškim vremenima za društvo u cjelini.

Kavazović je podsjetio da je RTVTK jedna od najstarijih medijskih kuća na ovim prostorima, nastala u teškim vremenima i da uspješno odgovara novim izazovima s kojima se danas svi suočavamo.

Posebnu zahvalnost iskazao je za podršku koju RTVTK na jedinstven način pruža povratnicima u Podrinju i Posavini. Reis Kavazović odao je priznanje Radio-televizije Tuzlanskog kantona na jedinstvenom projektu Ramazanskog i Bajramskog programa koji je ove godine, posebno u vrijeme pandemije imao nemjerljivu ulogu u ispunjavanju svoje misije u ovim teškim vremenima.

Islamska zajednica BiH i dalje će biti otvorena za sve vidove saradnje i pružat će maksimalnu podršku Radio- televiziji Tuzlanskog kantona u njihovoj misiji i ulozi, koju kao javni medij ispunjavaju u društvu, istakao je ovom prilikom Raisu-l-ulema Hesejn-ef. Kavazović.