“Sajam tradicionalnih proizvoda” 21. oktobra u Tuzli

Udruženje Bosper uz finansijsku podršku Turističke zajednice Tuzlanskog kantona organizuje “Sajam tradicionalnih proizvoda” u Tuzli, 21.10.2017. godine.

Sajam je izložbeno prodajnog karaktera te ima namjeru omogućiti zainteresovanim proizvođačima tradicionalnih proizvoda da promovišu svoje proizvode i usluge, te učiniti gastronomsku, zanatsku i turističku ponudu Tuzlanskog kantona bogatijom i raznovrsnijom. Sajam će takođe dati doprinos i obilježavanju Međunarodnog dana žene na selu (15.10), Svjetskog dana hrane (16.10) i Svjetskog dana borbe protiv siromaštva (17.10).

Sajam će se održati u subotu, 21. oktobra 2017. godine u periodu od 10.00. do 16.00 sati na Trgu slobode u Tuzli.

Na Sajmu se očekuje učešće oko 30 učesnika/ca iz više općina Tuzlanskog kantona, što predstavlja svojevrsnu prezentaciju inicijativa i promociju resursa iz ruralnih sredina na nivou lokalnih zajednica  s ciljem poboljšanja turističke ponude Tuzlanskog kantona i uključivanje tipičnih proizvoda kao sastavnog dijela turističke ponude. Sajam će pratiti niz kulturno umjetničkih i zabavnih sadržaja.

 

Sajam se organizuje u sklopu projekta ” Tipični proizvodi u funkciji poboljšanja turističke ponude Tuzlanskog kantona” koji je finansijski podržan od strane Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Pročitajte...