Samozapošljavanje mladih u Gradu Tuzla: Projekat ”Urbana poljoprivreda”

Na području grada Tuzla uspješno se realizuje Projekat urbane poljoprivrede, koji je omogućila Vlada Švicarske, kroz uspostavu saradnje između asocijacije XY – Projekat mentalnog zdravlja i Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Ovaj projekat je već dao odlične rezultate u zapošljavanju osoba sa duševnim nevoljama koji se na lokalitetu Simin Han već bave proizvodnjom kornišona, a uspostavljen je i nasad malina. Za kompletnu proizvodnju osiguran je otkup od strane PZ „Agropromet“ Simin Han.

U narednom periodu na području Grada Tuzla ove aktivnosti se nastavljaju kroz Projekat samozapošljavanja mladih.

S tim u vezi, obavještavamo sve zainteresovane socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja Grada Tuzla, koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih, a zainteresovani su za bavljenjem poljoprivrednom proizvodnjom, da imaju mogućnost da se uključe i zaposle kroz navedeni projekat. Uslov za uključivanje u projekat je da posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto u zakup.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Gradska uprava Tuzla, Ul. ZAVNOBiH-a 11, II sprat, kancelarija br. 232., kontakt tel: 035/ 307-416, ili da se jave u PZ „Agropromet“, ul. Mikelje Tešića br. 92, Simin Han, kontakt osoba Ćerimović Senad, kontakt tel: 035/312 851.

Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

Pročitajte...