Sarajevo: Klanjana dženaza i obavljen ukop dr. Seada Jamakosmanovića

– Dr. Jamakosmanović je preminuo u Respiratornom centru Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla od posljedica infekcije koronavirusom

SARAJEVO (AA) – U haremu Alipašine džamije u Sarajevu danas je klanjana dženaza i obavljen ukop dr. Seada Jamakosmanovića, dugogodišnjeg načelnika Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, koji je u penziji od 2014. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dženazu je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović. Jamakosmanoviću je prethodno klanjana dženaza i ispred džamije Kralj Abdulah u Tuzli, a dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Preminuo je u Respiratornom centru Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla od posljedica infekcije koronavirusom.

Dr. Sead Jamakosmanović rođen je 1949. godine u Sarajevu gdje je 1983. godine diplomirao, a 1999. godine magistrirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Doktorat je odbranio 2009. godine.

U JZU UKC Tuzla je počeo raditi 1998. godine kao specijalista pneumoftiziologije na Klinici za plućne bolesti. Za direktora Klinike za plućne bolesti je izabran 2009. godine i na toj funkciji je bio do odlaska u penziju 2014. godine.

Pročitajte...