Senad Lulić se oprašta od reprezentativnog dresa

epa06182029 Bosnia Herzegovina's player Senad Lulic (R) celebrates after scoring a goal against Gibraltar during the FIFA World Cup qualification match between Gibraltar and Bosnia Herzegovina held at Algarve stadium in Loule, Portugal, 03 September 2017. EPA-EFE/RICARDO NASCIMENTO

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) – Nogometaš Lazija Senad Lulić odlučio je da se oprosti od dresa ‘A’ reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odluku o povlačenju s reprezentativne scene Lulić je nagovijestio i ranije, a to je potvrdio i mailom upućenom u kancelariju Saveza u kojem je naveo da ‘životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je u pitanju ljubav, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim’.

– Međutim, vrijeme je za zbogom. Nakon dana i dana razmišljanja i razgovora s porodicom i svojim najbližim, odlučio sam da je za mene reprezentativna karijera završena. Teška srca ovo govorim, jer sam uložio svoje vrijeme, zdravlje i ogromnu količinu ljubavi boreći se za grb svoje zemlje. Nekad je išlo loše, nekad dobro, a kruna moje karijere, kao i svih nas, je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ostaje žal što nismo ponovili taj uspjeh, ali smo se negdje putem izgubili i sada je vrijeme za mlade snage koje dolaze i koje bi trebale učiti na našim greškama – naveo je nogometaš.

Lulić je u dresu reprezentacije BiH odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola.

(FENA) M.B.