Šesti simpozij “Plućne bolesti” naredne sedmice u Tuzli

Jedan od najznačajnih događaja vezanih za edukaciju i usavršavanje ljekara iz oblasti pulmologije i uticaja kvaliteta zraka na zdravlje ljudi u regionu, održat će se naredne sedmice u Tuzli.

Naime, Šesti simpozij “Plućne bolesti” održat će se u Tuzli, u petak i subotu, 10. i 11. novembra 2017. godine, u Kristalnoj sali hotela Tuzla. Cilj simpozija je prezentovati nova saznanja i iskustva iz respiratorne medicine.

Prvog dana simpozija, (od 10:00 sati) govorit će se o hroničnonj opstruktivnoj bolesti pluća, astmi, funkcionalnim ispitivanjima plućne bolesti, interventnom ultra-zvuku toraksa, torakalnoj onkologiji, imunoterapiji karcinoma pluća, torakohirurkiji, bronhoplastici, pretilosti i respiratornim oboljenjima kod djece…

Drugog dana simpozija (od 10:00 sati) predviđena je javna tribina o uticaju zagađenja okoliša na respiratorne bolesti na kojoj će učešće, osim zdravstvenih radnika iz Slovenije i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, učestvovati i predstavnici ministarstva za zaštitu okoliša Tuzlanskog kantona…

Teme simpozija su interesantne za sve medicinske oblasti, a naročito za pulmologe i ljekare porodične medicine.

Organizatori simpozija su Klinika za plućne bolesti UKC Tuzla, Ljekarska komora TK, Komora zdravstvenih tehničara TK  i Udruženje respiratorne medicine.

Pročitajte...