Skupština TK sutra se izjašnjava o novoj Vladi TK

Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, donesena je odluka da 36. sjednica Skupštine TK-a hitnog karaktera bude održana u utorak, 26. januara. Na dnevnom redu sjednice bit će Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona.

Kolegij Skupštine TK za sutra je zakazao sjednicu Skupštine na kojoj bi trebala biti imenovana nova Vlada Tuzlanskog kantona. Na sjednici će biti predstavljen i ekspoze mandara Vlade Tuzlanskog kantona, prof. dr Kadrije Hodžića.

– Sjednica će biti održana uobičajeno i sutra ćemo imati ekspoze premijera i prijedloge svih ministara. Poslanici će tokom dana dobiti materijal za sjednicu i sutra ćemo o svmu imati više informacija – istakao je Slađan Ilić, predsjednik Skupštine TK.

Novu parlamentarnu većinu u Skupštini TK čini 18 zastupnika SDP-a, PDA, SBB-a i Naše stranke, a priključio im se i nezavisni zastupnik, Smajo Mandžić.

– Koalicija je bila sa 18 zastupnika, ja se nadam da će to sutra biti i više, ali važno je da bude dovoljno da u skladu sa Ustavom i zakonom novoizabrana Vlada TK može da radi, s obziorm na aktivnosti koje postoje dobro je da to što prije uradimo – dodaje Ilić.

Podsjećamo, na prošloj sjednici Skupštine TK, koja je održana sredinom mjeseca neopozivu ostavku podnijeli su, predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović i njegov zamjenik Boris Krešić. Ostavku je podnio i premijer TK, Denijal Tulumović, čime je smjenjena i kompletna Vlada Tuzlanskog kantona. Na sjednici je imanovano i novo rukovodstvo Skupštine TK.