Službenici SIPA-e obavili razgovor s bh. državljanima vraćenim iz SR Njemačke

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u četvrtak, 11. aprila izvršena je readmisija tri bh. državljana od nadležnih organa Savezne Republike Njemačke i Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH).

Kako je Feni kazao glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović, policijski službenici te agencije su nakon toga u službenim prostorijama GP-a BiH obavili razgovor s tim osobama, a na okolnosti spomenute readmisije.

– SIPA nastavlja preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti – kazao je Miladinović, podsjećajući da je ta agencija prethodno zaprimila informaciju o tome da će 11. aprila u 13.00 sati trojica bh. državljana letom iz Dusseldorfa biti readmisirani u Sarajevo zbog navodne povezanosti s terorističkim djelovanjem.

U međuvremenu, iz Ministarstva sigurnosti BiH je saopćeno, da je Bosna i Hercegovina  prihvatila tri bh. državljanina po Sporazumu o readmisiji sa SR Njemačkom, koji su u četvrtak vraćeni i prihvaćeni od nadležnih agencija u BiH, te da je dalje postupanje u vezi s tim u nadležnosti sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH.

Pročitajte...