Teška nesreća u blizini Sarajeva: Automobil sletio u Miljacku, poginule dvije osobe, za trećom se traga

Jedan automobil sletio je u Miljacku kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo.

Ove informacije potvrdili su iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVBKS), čije ekipe su na mjestu događaja. Na intervenciju su izašli policajci, ekipa Hitne pomoći, Gorska služba spašavanja i vatrogasaca.

Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, a kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je u automobilu bila još jedna osoba, čija sudbina je nepoznata.

Samir Džihić, direktor Civilne zaštite KS, rekao je da je na lokalitetu iza tunela Bulozi došlo do teške nesreće u kojoj je vozilo sletjelo u provaliju dubine 100 do 200 metara.

– Pretpostavlja se da su u pitanju ženske osobe. Za sada se ne zna je li bila treća osoba i šta je s njom. Pretražuje se i dno rijeke – kazao je Džihić.

Njegoš Vukadin, komandir Vatrogasne jedinice Pale, potvrdio je da su u vozilu koje je sletjelo u provaliji pronađena dva tijela.

– Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem, niskim rastinjem i smećem. Nažalost, pronašli su dva tijela u automobilu – rekao je Vukadin.

(RTVTK/AVAZ/KLIX)

Pročitajte...