Smajić napustio Slobodu, Bošnjaković čeka stav uprave

Uoči početka prvenstva tuzlanska Sloboda ostala je bez tim menadžera Admira Smajića, pa je sada upitno hoće li na klupi kao šef stručnog štaba ostati Milenko Bošnjaković, s obzirom da su njih dvojica „crveno-crne“ preuzeli „u paketu“.

Bošnjaković je u razgovoru za Fenu rekao da se sve dogodilo iznenada i da uprava nije kriva za odlazak Smajića, jer je osigurala sve uslove za dobre pripreme, te angažovala veći broj novih igrača.

– Prije nekoliko godina Smajić je operisan u Švicarskoj, a sada su se bolovi u leđima vratili. Već dvije sedmice trpio je, primao je blokade. Naposljetku su bolovi postali toliko jaki da je odlučio potražiti pomoć u Švicarskoj kod ljekara koji ga je operisao – objasnio je Bošnjaković.

Špekulira se da će odlaskom Smajića naklonost čelnika kluba izgubiti i Bošnjaković, ali njemu još ništa nije rečeno.

– Jutros sam odradio trening, večeras imam još jedan. Čuo sam se s predsjednikom Mujkanovićem, rekao sam da ću prihvatiti svaku odluku uprave, bilo da ostanem ili da nastavim kao jedan od asistenata. Sloboda je klub koji volim i želim mu samo dobro – kaže trener koji je pripreme ekipe odradio od početka, 9. juna.

Još prošle sedmice pojedini mediji pisali su da Smajić odlazi, ali su iz Slobode demantovali te tvrdnje u saopćenju za javnost.

Za sutra je na Tušnju zakazana „generalka“ Slobode protiv Bosne iz Visokog (18 sati), a ko će voditi ekipu, trenutno nije poznato.

U javnosti se već špekulira s mogućim nasljednicima na klupi Slobode, ali za sada se iz kluba ne oglašavaju službenim stavom o mogućoj promjeni trenera.

Sloboda je dan uoči najavljenog početka priprema otkazala saradnju Slavku Petroviću i taj potez ocijenjen je nerezonskim, tim više što je predsjednik Mujkanović pred kraj prošlog prvenjstva tvrdio da Petrović ostaje na Tušnju.

Pročitajte...