Sutra sjednica Skupštine hitnog karaktera o epidemiološkoj situaciji u TK

Sjednica Skupštine TK hitnog karaktera bit će održana sutra 24. marta, odlučeno je danas na sjednici Kolegija kantonalne Skupštine. Na dnevnom redu sutrašnje sjednice bit će jedna tačka dnevnog reda, a to je analiza stanja u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom na području Tuzlanskog kantona.

Novinarka: Devleta Brkić

Na sjednici kantonalne Skupštine razmatrat će se Analiza stanja i poduzimanje konkretnih mjera na području Tuzlanskog kantona u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom.

– Danas smo u tu svrhu i zakazali Kolegij da vidimo da li smo od svih nadležnih institucija dobili potrebne informacije. Danas smo na ovoj sjednici zaključili da smo dobili sve te informacije od svih nadležnih institucija, od Vlade TK, Ministarstva zdravstva, UKC-a Tuzla, Bolnice Gračanica, ZZO TK, Zavoda za javno zdravstvo TK i drugih institucija koje su vezane za ovu problematiku. Sve te informacije su obijedinjene u jednu informaciju Vlade koja je danas na sjednici razmatraana i usvojena, te je proslijeđena poslanicima i sutra će biti predmet rasprave, kazao nam je Slađan Ilić, predsjednik Skupštine TK.

Sjednica Skupštine bit će održana u velikoj sali BKC-a Tuzla kako bi se mogle ispoštovati propisane mjere predostožnosti od širenja korona virusa.

(RTVTK)