TAEKWONDO: Dva zlata za BiH na EP u Sarajevu

Bosna i Hercegovina ima dva prvaka Evrope. Nakon što je završeno Evropsko prvenstvo u Taekwondou za kadete u glavnom gradu naše države, Sarajevu, BiH se može pohvaliti sa dvije zlatne medalje.

U kategoriji do 57 kilograma najbolji na kadetskom Evropskom prvenstvu bio je Fahrudin Adilović, dok je u kategoriji do 53 kilograma zlatnu medalju za BiH osvojio Benjamin Husić.

Srebrenu medalju za našu državu osvojio je Benjamin Ibrahimkadić u kategoriji do 65 kilograma, dok je bronzani bio Omer Mehmedović u kategoriji do 33 kilograma.

U ukupnom poretku ekipno najbolja je bila reprezentacija Ukrajine, Bosna i Hercegovina je zauzela drugo mjesto, dok je trećeplasirana bila reprezentacija Hrvatske.

U kategoriji do 65 kilograma zlatnu medalju osvojio je Alexander Plaipetchunes iz Norveške. Srebreni je bio pomenuti reprezentativac BiH Ibrahimkadić, dok su bronzane medalje osvojili Matvii Forostiuk iz Ukrajine i Eugen Karakas iz Hrvatske.

U kategoriji do 61 kilograma, najbolji je bio predstavnik Hrvatske, Grga Dugac, drugoplasirani je bio Moncef Miguel iz Hrvatske, a treće mjesto su zauzeli Andrei Lucian Haragis iz Rumunije, te predstavnik Kosova, Jon Gashi.

 

Pročitajte...