Tenis: Maksimović osvojio Masters u Monte Karlu

Marko Maksimović, petnaestogodišnjak iz Doboja, osvojio je Tennis Europe Masters u Monte Karlu za igrače do 16. godina koji su 2021. godine imali najbolje rezultate. Član Teniskog kluba Doboj bio je bolji sa 2:0 u setovima od slovačkog predstavnika Michala Krajcija.

Prvi set perspektivni bh. teniser dobio je nakon veliko borbe sa 7:5. Drugi je bio mnogo izvjesni u kojem je nova nada bh. tenisa slavila sa 6:3. Zanimljivo je da su se ova dva mladića do danas sastajala dva puta u karijeri, a prije ove pobjede Marka Maksimovića, Slovak je bio bolji u dva navrata.

Na putu do finala Maksimović je izbacio drugog nosioca na turniru češkog tenisera Petra Brunclika, a zatim je savladao i trećeg nosioca poljskog predstavnika Jakuba Jerdzejczaka sa 2:1 u setovima.

Tennis Europe Masters ove godine održao se u Monte Carlo Country Clubu. Riječ je o turniru na kojem učestvuje najboljih osam tenisera u svom uzrastu. Mladi Marko Maksimović osvajanjem turnira ušao u je društvu tenisera današnjeg svjetskog vrha. Naime, ovaj turnir u svojim teniskim počecima su osvajali Rafael Nadal, Alexander Zverev, KIm Clijsters i Belinda Benčić.

Pročitajte...