Tijelo preminulog ministra Salke Bukvarevića, u Tuzli dočekano na dostojanstven način

Dženaza Salki Bukvareviću biće klanjana u subotu u 16 sati i 30 minuta u haremu Džindić džamije u Tuzli, gdje će biti i ukopan. Komemoracija će se održati isti dan u zgradi Parlamenta Federacije BiH sa početkom u 11 sati, te u Bosansko kulturnom centru u Tuzli u 15 sati. I danas stižu brojni izrazi žaljenja njegovih saboraca, saradnika i prijatelja, zbog prerane smrti Salke Bukvarevića.

U popodnevnim satima u Tuzli su predstavnici društvenog i političkog života, kolege, saradnici i prijatelji, dostojanstveno i u tišini dočekali tijelo preminulog ministra Salke Bukvarevića. Onako, kako je i zaslužio.  Volio je i branio zemlju kojoj je služio. Posljednja obaveza i posljednji put kojim je hodio, bio je put Marša mira. Srce ovog velikog čovjeka, prestalo je kucati jučer. Zatečeni ovom viješću, od Bukvarevića se i tokom današnjeg dana opraštaju njegove kolege ministri i zastupnici, članovi boračkih organizacija i poštovaoci njegovog rada.

Bio je čovjek koji je cijeli život pomagao ljudima, koji je svoju mladost utkao u odbranu BiH od agresije i izgrađivao institucije naše zemlje nakon rata. Sa borcima je bio sudbinski vezan. Teško je štititi zahtjeve više hiljada boraca i naći način kako zadovoljiti potrebe ove osjetljive kategorije. Upravo oni, veliko hvala iskazuju prema ovom čovjeku, na bezrezervnoj i svesrdnoj podršci. Iz ministartsva za boračka pitanja TK, navode da im predstoji rad u korist svih boračkih populacija, kako bi sve ono što je ministar Bukvarević započeo, doveli do kraja.

Dženaza federalnom ministru i potpredsjedniku GO SDA Tuzla Salki Bukvareviću bit će klanjana u subotu 01.08.2020. godine u 16:30 sati u haremu Džindić džamije u Tuzli gdje će biti i ukopan. Komemoracija će se održati isti dan u zgradi Parlamenta Federacije BiH sa početkom u 11:00 sati, te u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u 15:00 sati. Knjiga žalosti će u Bosanskom kulturnom centru Tuzla biti otvorena od 10:00.  Sa obzirom na pandemiju koronavirusa, iz KO SDA Tuzla apeluju, na pridržavanje neophodnih mjera zaštite.

Pročitajte...