TK: 54 novozaražene osobe

Od 347  uzorka testiranih u posljednja 24 sata na području TK , 54 je pozitivnih na COVID – 19.Od posljedica zaraze koronavirusom na području TK  u posljednja 24 sata preminulo je 6 osoba na području TK .Koronavirus je u posljednja 24 sata registrovan kod 674 osobe u Bosni i Hercegovini, a umrla je 41 osoba.

Prema posljednjim testiranjima prisustvo virusa korona potvrđeno je kod 54 osobe na području TK, a borbu sa koronavirusom izgubilo je šest osoba. Najviše novozaraženih je u Tuzli 27, zatim Živinicama 12, te u Kalesiji 7.Po tri novotkrivena slučaja zaraze zabilježana su u Gradačcu i Teočaku dok u Banovićima i Srebreniku imaju po jednu novozaraženu osobu.U Živinicama i Gradačcu imaju po 6 novozaraženih. Bez novih slučajeva zaraze u TK su: Čelić, Doboj Istok, Gračanica, Kladanj, Lukavac i Sapna. U kućnoj izolaciji sa blažom kliničkom slikom nalazi se  1.088 pacijenata.  Na bolničkom liječenju je 129 osoba od kojih je 13 na respiratoru.

U Bosni I Hercegovini, prema posljednjim testiranjima, potvrđena su 674 nova slučaja zaraze. Od toga u Federaciji 443, u manjem bh entitetu RS 226, a u Brčko Distriktu registrovano je 15 novih slučajeva zaraze virusom korona.Prema posljednjim podacima,  od posljedica koronavirusa u BiH preminula je 41 osoba.

 

Pročitajte...