Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za krijumčarenje migranata u BiH

– Optuženi se tereti da je u putničkom motornom vozilu, 23. juna prošle godine, na području Bileće, preuzeo pet krijumčarenih lica državljana Sirije, od kojih jedno maloljetno, te ih smjestio u vozilo i povezao u Sarajevo, da bi na području Bileće bio otkriven i spriječen od policijskih službenika Granične policije BiH

SARAJEVO (AA) – Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za krijumčarenje migranata u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Optuženi se tereti da je za dogovorenu novčanu naknadu vršio krijumčarenje migranata preko teritorije BiH, koji su ilegalno ušli u BiH iz Crne Gore te nisu imali važeće putne isprave niti dokumente za zakonit boravak na teritoriji BiH”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Davora Jarčevića, rođenog 1982. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u putničkom motornom vozilu, 23. juna prošle godine, na području Bileće, preuzeo pet krijumčarenih lica državljana Sirije, od kojih jedno maloljetno, te ih smjestio u vozilo i povezao u Sarajevo, da bi na području Bileće bio otkriven i spriječen od strane policijskih službenika Granične policije BiH.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 2. u vezi sa stavom 4. KZ-a BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pročitajte...