Tuzla: Počela Druga međunarodna BH sedmica inženjerstva

U Tuzli je danas počela Druga međunarodna BH sedmica inženjerstva. Isti događaj će biti organizovan u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću pod sloganom „Povežimo budućnost”. Tuzla je danas bila domaćin prvih panel diskusija BH injžinering sedmice, događaja koji u našoj zemlji okuplja ne samo injženjere, nego i vlasnike uspješnih kompanija, te akademsku elitu iz BiH i inostranstva. Zanimljivim predavanjima i prezentacijama, te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora predstavljeni su najnoviji trendovi u praksi, koji bi trebali doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj povezanosti industrije regije i Evrope.
Više od pedeset stručnjaka iz oblasti inženjerstva danas je, na Sedmici BH inženjerstva u Tuzli, predstavilo najnovije trendove u praksi, tehnologiji, dizajnu i razvoju novih proizvoda koji podstiču ekonomski održiv razvoj.
Ovaj stručni i naučni događaj je potvrda aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.
Podršku organizovanju „BH Sedmice Inženjerstva“ u Tuzli dali su Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Tuzla.