Tuzlaci Senad Pirić i Nihad Suljić dobitnici priznanja za istaknuti primjer aktivizma u BiH

U okviru “Četvrtog samita turskih alumnista u BiH” koji je održan danas u prostorijama Homework Hub-a u Sarajevu, Bh. asocijacija alumnija Turske (TUMED) uručila je nagrade dvojici Tuzlaka za istaknuti primjer aktivizma u BiH.

Radi se o dokazanim humanistima Senadu Piriću i Nihadu Suljiću, koji već dvije godine svakodnevno pružaju potrebnu pomoć migrantima i izbjeglicama, koji su u tranzitu kroz Tuzlu ili se zadržavaju na tuzlanskoj Autobuskoj stanici.

– Drago mi je da je istaknut i moj angažman u Podrinju gdje pomažem ljudima od samog početka povratka, te ono što radim posljednje dvije godine za ljude u potrebi koji borave na Autubuskoj stanici Tuzla. Radost naše nagrade podijelili smo i sa dvojicom drugara sa stanice koji su došli kao naša podrška. Hvala svima koji prepoznaju naš rad – istakao je Pirić dodajući da svoje priznanje posvećuje i svim migrantima i izbjeglicama koji borave na tuzlanskoj stanici, kao i svim ostalim volonterima koje nesebično čuvaju obraz našeg grada.

Bosanskohercegovačka asocijacija turskih alumnista (TUMED) je organizator samita na kojem su svoje inspirativne priče i iskustva podijelili ugledni bh. socijalni poduzetnici i filantropi, a istaknuti bh. aktivisti su nagrađeni novčanim nagradama.

(RTVTK/Tuzlarije.net)