U BiH danas naoblačenje u subotu uz padavine i zahlađenje

PROGNOZA VREMENA ZA 26.04.2019 (Petak)., u Bosni i Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana postupno jače naoblačenje sa zapada, koje će u večernjim satima u zapadnim područjima Bosne uvjetovati kišu, a u subotu uz padavine i zahlađenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.04.2019 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 23 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.04.2019 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuju i u zapadanim i sjeverozapadnim djelovima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima zemlje. Uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 23 stupnja.

Pročitajte...