U Kladnju održana 22 promocija knjige „Čuvarkuća“ autora Tarika Đođića

U Domu kulture Kladanj u petak navečer upriličena je promocija knjige „Čuvarkuća“ autora Tarika Đođića. „Čuvarkuća“ je pisana jednostavnim stilom i jezikom, te predstavlja sažetak priča i događaja iz života autora, koje je pisao i objavljivao na svom facebook profilu. Za godinu dana knjiga je doživjela pet izdanja, a štampana je i na ćirilici.

Čuvarkuća je knjiga sastavljena od stotinjak kratkih priča, iz života autora Tarika Đođića. Prvo ih je objavljivao na Facebooku, a onda je došao na ideju, da svoje lične priče, uokviri u jedno djelo, simboličnog naziva „Čuvarkuća“.

 

Čitaoci i književna kritika opisali su je kao “sentimentalan pogled u prošlost”. To su priče o ljudima i stvarima koje su mnogi proživljavali. Knjigu „Čuvarkuća“ prvijenac Tarika Đođića, brojnoj publici u Kladanju, osim autora, predstavili su akademik Abdulah Sidran, novinar Goran Milić, te filmski producent Ademir Kenović. Promotori „Čuvarkuću“ opisuju kao mozaik od stotinjak pričica koje se čitaju veoma lako.

Knjiga „Čuvarkuća“ uspješnog poslovnog čovjeka, direktora Al Jazzera Balkans Tarika Đođića, koji se ovim djelom uspješno iskazao i na polju književnosti, snažno je zaživjela kod čitalaca. Nesvakidašnju promociju knjige „Čuvarkuća“ u Kladanju u orgizaciji BZK Preporod i Gradske biblioteke, uveličali su i moderator novinar Adnan Rondić, te specijalni muzički gosti.