Komemorativni skup u pomen lordu Paddyu Ashdownu: U OHR-u knjiga žalosti za bivšeg visokog predstavnika Ashdowna

U čast bivšeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna, koji je preminuo 22. decembra 2018., u Uredu visokog predstavnika u Sarajevu bit će otvorena knjiga žalosti.

Knjiga žalosti bit će otvorena za potpisivanje od danas do daljnjeg, od 10.00 do 18.00 sati, u prostorijama OHR-a u Sarajevu, ulica Emerika Bluma 1, najavljeno je iz te međunarodne institucije.

Lord Jeremy John Durham (Paddy) Ashdown obavljao je dužnost visokog predstavnika u BiH od maja 2002. do januara 2006.

Komemorativni skup u pomen lordu Paddyu Ashdownu

Komemorativni skup u pomen lordu Paddyu Ashdownu bit će održan danas u sarajevskoj Vijećnici, u organizaciji Liberalno demokratske stranke, Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” i Liberalnog foruma.

Komemorativni skup bit će održan u pomen lordu Ashdownu od Nortona pod Hamdonom (27.02.1941 – 22.12.2018) bivšem visokom predstavniku međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, članu Doma lordova i nekadašnjem članu Zastupničkog doma Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva i vođi Liberalnih Demokrata, saopćili su organizatori.

Na skupu će se obratiti predstavnici organizatora kao i učesnici: predsjedavajući Vijeća ministara BiH od 2002. do 2007. Adnan Terzić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić, član Predsjedništva BiH od 1993. do 1996. prof.dr. Mirko Pejanović, te aktualni član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

 

Pročitajte...