U Tuzli održana Prva konferencija o golf turizmu u BiH

Danas je u Tuzli održana Prva konferencija o golf turizmu u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Perspektiva razvoja golf turizma u Tuzli”, u organizaciji Golf kluba Tuzla.

Svrha ovog skupa je bila informisanje predstavnika relevantnih institucija i organizacija iz oblasti turizama, od kantonalnog do lokalnog nivoa, o važnosti golfa kao jednog od segmenata turističke ponude.

Golf turizam u svjetskim je razmjerima u stalnom porastu pa ga je stoga, kao takvog, potrebno izdvojiti i posebno razmotriti kao turistički potencijal Tuzle i Tuzlanskog kantona.

“Razvoj posebnih oblika turističke rekreacije predstavlja između ostalih jednu od temeljnih karakteristika savremenih tendencija u svjetskom turizmu i jedan od tih savremenih oblika turističke rekreacije je golf, a s tim i golf turizam. Danas je golf turizam u svjetskim razmjerama stalno u porastu pa ga je kao takvog potrebno posebno izdvojiti i razmotriti kao turistički potencijal i Tuzle i Tuzlanskog kantona. S tim u vezi svrha ove konferencije je informisanje i edukacija predstavnika institucija i organizaciji iz oblasti turizma o golf turizmu kao jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu, te o važnosti golfa kao jednog od segmenata unapređenja kvaliteta turističke ponude. Značaj ove konferencije ogleda se i u pokušaju iznalaženja novih rješenja za privlačenje gostiju u Tuzli i TK”, rekao je prof. dr. Asim Pandžić, predsjednik Golf kluba Tuzla.

Tema ovog stručnog skupa izuzetno je atraktivna za turizam Tuzle i Tuzlanskog kantona i veoma inovativna, jer se na tu temu prvi puta diskutuje u Bosni i Hercegovini.