Uhvaćen Amel Sejfović (VIDEO)

Nakon velike akcije, bjegunac iz Kazneno-popravnog zatvora Sarajevo Amel Sejfović je uhvaćen, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013., te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklist.

Sejfović se nakon bjekstva iz zatvora skrivao u napuštenom mlinu koji se nalazi na lokalnom kupalištu na rijeci Fojnici u selu Buci. Tu ga je jučer primijetio mještanin koji je obavijestio policiju.

Podsjećamo, Sejfović je jedan od optuženih za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži prilikom koje je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

Iz zatvora je pobjegao naoružan, a nakon njegovog bjekstva uhapšeno je nekoliko osoba. Između ostalih i dva zatvorska čuvara i medicinski tehničar kojima je određen jednomjesečni pritvor u KPZ-u Zenica.

Mještanin sela ga je jučer vidio kako izlazi iz jednog od napuštenih mlinova koji se nalaze na lokalnom kupalištu, nakon čega je pozvao policiju.

U akciji hvatanja Sejfovića učestvovali su MUP KS, MUP ZDK, MUP SBK, Federalna uprava policije, Granična policija i OSA.

Podsjećamo, Sejfović je prilikom bjekstva bio naoružan pištoljem, a nakon njegovog bijega uhapšeno je nekoliko osoba, između ostalih i dvojica zatvorskih čuvara i jedan medicinski tehničar.

(RTVTK/FENA/KLIX) E.F.

Pročitajte...