Ukrajina: Od 28. novembra 30-dnevno opsadno stanje u zemlji

– Parlament Ukrajine je na zahtjev predsjednika države Petra Poroshenka prihvatio odluku kojom se uvodi 30-dnevno opsadno stanje u zemlji

KIJEV (AA) – Ukrajinski parlament je usvojio odluku kojom se od 28. novembra uvodi 30-dnevno opsadno stanje u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, opsadno stanje u zemlji se uvodi nakon što je ruska obalna straža jučer otvorila vatru na tri broda Ukrajinske mornarice u Azovskom moru.

Parlament Ukrajine je na zahtjev predsjednika države Petra Poroshenka prihvatio odluku kojom se uvodi 30-dnevno opsadno stanje u zemlji.

Jučer je ruska obalna straža otvorila vatru na tri broda ukrajinske mornarice u Azovskom moru. Ukrajinska mornarica saopćila je da su u ruskom napadu na tri ukrajinska broda kod Krima povrijeđena najmanje dva člana posade i oštećena dva broda. Navodi se i da je ruska obalna straža zaplijenila ukrajinske brodove.

S druge strane, Ruska mornarica je potvrdila vijest o napadu i saopćila da je do njega došlo nakon što su ukrajinski brodovi odbijali da se zaustave na granici.

Pročitajte...