Uprkos pandemiji iza BKC TK uspješna godina

Zaposlenici BKC Tuzlanskog kantona i u vremenu pandemije uspjeli su realizirati značajan broj projekata i programskih sadržaja. Stoga, 2020 godina u ovoj ustanovi kulture, koja egzistira 23 godine, s pravom se posmatra kao uspješna.

Ova godina bila je godina iskušenja i izazova za sve, a posebno za institucije kulture, kažu u BKC TK. Uprkos ograničenjima i poteškoćama zbog pandemije upriličili su 150 kulturnih događaja. S ponosom u BKC TK ističu doprinos u organizaciji 12. Festivala sevdalinke, 5. Međunarodnog horskog šampionata “Lege artis, devet izložbi, isto toliko pozorišnih predstava, 13 koncerata i 12 scenskih događaja, te 6 promocija knjiga i više od 100 kongresnih aktivnosti.
Među planovima BKC TK je nekoliko koji se tiču galerijske,scenske i izdavačke djelatnosti. Radi se o projektima koji će prevazilaziti granice Tuzle i BiH. S ponosom ističu da je iza ove kultune istitucije 23 godine uspješnopg postojanja i rada.
Na kraju godine je i tradicionalni novogodišnji  koncert  Hora “Lege artis” koji neće biti otvoren za javnost, ali će ga publika moći pratiti putem programa RTV TK.

 

Pročitajte...